Kaip jūsų dieta gali pagerinti plaukų sveikatą

11 lapkričio 2018

Kaip savo odą, plaukus reaguoja gerai, kai jūs valgyti gerai: garso mityba yra blizgantis spynos pagrindas.

Jūsų plaukai yra tai, ką jūs valgote

Įtraukti taip į savo mitybą, ir jums bus suteikti savo plaukams visas būtinas maistines medžiagas, kurių jai reikia atrodyti ir jaustis piko būklės (jau nekalbant padidinti odos sveikatą ir bendrą savijautą taip pat).

Žuvys ir kiti baltymų šaltiniai ir geros riebalų

Plaukų pagamintas beveik vien iš baltymų, todėl tai, ką jūsų kūnas turi pakeisti plaukus, kurie nuolat sąsiauris. Baltymų-prasta mityba gali sukelti sausą galvos odą ir sausu, bukas, lūžinėjantiems plaukams. Baltymų trūkumai taip pat gali galiausiai sukelti plaukų slinkimas spalvos.

Valgyti žuvį porą kartų per savaitę yra puikus būdas išspręsti šią problemą. Ne tik tai supakuota su aukštos kokybės baltymų, tai mažai nesveiko sočiųjų riebalų ir daug kitų mitybos komponentų jūsų plaukai poreikiai: eterinių omega-3 riebalų rūgščių, B grupės vitaminų, vitamino D ir geležies.

Kaip pasirinkti geriausią žuvį - ir būdų, kaip virėjas jį - jūsų sveikatai

Omega-3s randama ląstelių membranų jūsų galvos oda, pati plauko ir gamtos aliejų, kad išlaikyti jūsų galvos odos ir plaukų kondicionieriumi.

Žuvis taip pat yra geras geležies šaltinis, kuri padeda kraujo pernešti deguonį į plaukų folikulus. Per mažai geležies (anemija) yra pagrindinė priežastis, dėl plaukų slinkimas, ypač moterims.

Visi žuvies pasirinkimas yra geras, bet jūs gaunate labiausiai "sprogimo Jūsų spardytis" maistiniu iš riebios žuvies kaip lašiša, silkė, sardinės, upėtakis, skumbrė, nes jie yra ypač aukštos omega-3s.

Jei ne išgalvotas žuvų, kitų gerų baltymų ir geležies šaltiniai yra paukštienos, liesos raudonos mėsos ir kiaušinių.

Vegetariški galimybės omega-3 yra avokadų, moliūgų sėklų ir graikinių riešutų. Ankštiniai (žiūrėti žemiau) yra geri baltymų šaltiniai, o špinatai yra pakrautas su geležies.

Vaisiai ir daržovės

Mes žinome, kad mūsų įstaigos turi vaisiai ir daržovės, bet kai rūšių yra ypač naudinga - už plaukų per daug. Tamsiai žalia, lapinės daržovės ir apelsino geltonumo vaisiai ir daržovės yra linkę būti ypač didelis dviejų vitaminų plaukai trokšta: A ir C.

Daugiau:

Vitaminas A yra svarbus galvos odos aliejų, kurie veikia kaip organizmo pačių plaukų kondicionierius gamybai. Trūksta vitamino A gali sukelti sausas galvos odą ir pleiskanas.

Vitaminas C yra svarbus kraujotakos į galvos odą, todėl plonas kraujagysles ten maitinti folikulai. Per mažai vitamino C dietos gali sukelti plaukai, kad pertraukos lengvai.

Tamsiai žalios spalvos daržovės, pavyzdžiui, špinatai, brokoliai, lapiniai kopūstai ir Šveicarijos mangoldai yra didelis kiekis vitaminų A ir C.

Į apelsino geltonumo kategorijos, saldžiosios bulvės, morkos, Cantaloupes, mangai, moliūgų ir abrikosų yra puikus šaltinis beta karotino, kuris jūsų kūnas virsta vitaminu A. Mėlynės, kivių, pomidorai, braškės ir citrusiniai vaisiai turi daug vitamino C.

Ankštiniai

Ankštinių augalų arba impulsai (lęšiai, pupelės, žirniai) pateikti daržovių baltymų šaltinį skatinti plaukų augimą, ir taip pat yra geležies, cinko ir biotino - B-vitamino.

Nepakankamas biotinas vartojimas gali sukelti lūžinėjantiems plaukams ir net sukelti plaukų slinkimas. Laimei tai lengvai galima išvengti: Biotinas šaltiniai taip pat kruopos, kiaušinių trynių, mielės ir riešutus.

Riešutai

Be to, baltymų, riešutai yra didelis elemento seleno, kuris yra svarbus sveiką galvos odą. Alfa-linoleno rūgšties ir cinko randama kai kuriose riešutų ir padėti kondicionuoja plaukus. Plaukų praliejimo gali sukelti cinko trūkumo.

Neriebaus pieno

Mažai riebalų pieno produktai, pavyzdžiui, jogurto, pieno ir varškės yra geri šaltiniai kalcio, pagrindinis komponentas plaukų augimą. Jie taip pat daug vitamino D, kuris gali būti susijęs su folikulus sveikatą.

Austrės

Mes apvalinimo sąrašą su austrių, nes jie puikiai aukštos cinko - iš jų gali sukelti plaukų slinkimas ir sausoje, pleiskanojanti galvos trūkumą. Bet taip pat galite iki savo suvartojamų šio mineralo su riešutais, jautiena, kiaušiniai, pastiprintus grūdų ir nesmulkintų grūdų duonos.